Ekip olarak çalışmak neden çok önemli?
Beyin, omurga ve hareket sistemi hastalıkları tedavisinde pek çok durumda cerrahi-dışı (konservatif) tedavi gerekirken, bazen tek seçenek cerrahi tedavi olabilir. Geleneksel olarak, cerrahlar ile konservatif tedavi yapan ekipler birbirlerinden ayrı çalışırlar. Ancak, pratikte konservatif tedavi yapılan bir hastanın cerrahi tedaviye, cerrahi olan hastaların da konservatif tedaviye ihtiyacı olabilir.
İstanbul Beyin ve Omurga Merkezi (İBOM), hastaların tanı ve tedavisinde birlikte çalışarak birbirini tamamlayan, bütünsel bir tedavi sunabilecek ve hasta memnuniyetini maksimum düzeylere çıkartacak bir ekip tarafından yapılması gerektiğine inanmaktadır.
Felsefemiz, “hastalıklara standart tedaviden ziyade, yeni nesil bir yaklaşımla, her hastaya özelleşmiş-bütünsel tedaviyi sunmaktır”.
İstanbul Beyin ve Omurga Merkezi (İBOM), beyin, omurga ve hareket sistemi hastalıkları ve bunların sonucunda oluşan ağrı, hareket güçlüğü ve felç gibi fonksiyon kayıplarının bütünsel yaklaşım ile tanı, tedavi ve takibini yapmak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde birçok branştan uzman hekimleri barındırdığı gibi, fizyoterapistleri, manuel terapistleri, osteopatları, diyetisyenleri ve pisikologları da barındırmaktadır.
İBOM “Hastanın ön planda olduğu, bir hastalığı pekçok yönden, bir ekip olarak tedavi etmeyi amaçlayan sağlıkçıların birlikte ve sinerji içinde çalışması” esası üzerine doğmuştur.